Doulasisalla

Hei!

Olen Salla,  seitsemän lapsen äiti ja Pirkanmaalla toimiva synnytystukihenkilö (Sertifioitu doula), vyöhyketerapeuttinen raskaus- ja vauvahieroja, äitiysliikuntavalmentaja ja ravintovalmentaja sekä hierojaopiskelija.

Rakkaus lajiin on saanut kasvaa vuosi vuodelta omien lastemme myötä. Odotusaika, synnytykset, lapsivuodeaika ja aika pienen vauvan vanhempana ovat aivan erityistä aikaa elämässä. Työskentelen saadaksesi mahdollisimman myönteisen kokemuksen tärkeästä elämänvaiheesta. Doulana olen osallistunut kymmeniin synnytyksiin eri puolilla Suomea.

Kuljen mukana jo raskausajan ilon ja onnen hetkissä mutta myös sen kipukohdissa, joissa haluan olla lempeästi tukemassa jokaista odottajaa. Kauttani saat tuen myös raskausajan liikuntaan ja sinun, vauvasi ja koko perheesi hyvinvointia tukevaan ravitsemukseen.

Synnytystä ei voi koskaan täysin suunnitella, mutta doulana haluan auttaa sinua valmistautumaan yhteen elämäsi tärkeimpään tapahtumaan - oman lapsesi syntymään. Toivotpa sitten lääkkeetöntä tai lääkkein avustettua synnytystä, olen valmis tukemaan sinua toiveidesi mukaan ja vahvistamaan toiveitasi myös sairaalahenkilökunnalle.

Doulaan sekä sairaala- että kotisynnytyksissä.

https://www.suomendoulat.fi/mika-on-doula/synnytysdoulan-toimenkuva-2018/

Synnytystukihenkilönä olen turvallinen kanssakulkija ja teen parhaani jotta saisit hyvän synnytyskokemuksen.
Olen myös WHO:n imetysohjaajakoulutuksen käynyt ja palveluihini kuuluu myös imetysohjaus. Minulta on mahdollisuus saada myös henkilökohtainen synnytysvalmennus. 

Synnytystukihenkilö joka tulee tutuksi jo raskauden aikana auttaa vahvistamaan luottamusta tulevaa synnytystä kohtaan. Doulana tunnen tarpeesi ja toiveesi ja pidän puoliasi synnytyksessä.

Autan sinua hyödyntämään raskauden aikana opeteltuja lääkkeettömiä kivunlievityskeinoja ja olen läsnä tukemassa sinua toivomallasi tavalla. Doulan kanssa on hyvä käydä myös mahdollisia edellisiä synnytyksiä yhdessä läpi.

Synnytyksen aikana en jätä sinua yksin, jos se on toiveesi.

Mielelläni tarjoan apua myös synnytystoivelistan tekemisessä.

Asiakkaan toivoessa ja tilanteen ollessa rauhallinen / kun minua ei tarvita muuhun, tallennan mielelläni kauniita kuvamuistoja synnytyksestä ja ensihetkistä vauvan kanssa.

Jos sinulla on puoliso tai joku muu toinen tukihenkilö lisäkseni, autan myös häntä tukemaan sinua ja tarjoan mahdollisia lepotaukoja hänelle synnytyksen aikana.


Myös puolison / lasten
mahdollisesti sairastuessa on hyvä tietää, että tuttu doula on tukena synnytyksessä.

Päivystän sovitusti 24/7 synnytyksesi käynnistymistä neljän viikon ajan (tai sopimuksen mukaan).
Jos et halua doulaa synnytykseen vaan toivot tukea vain raskausajalle, on sekin mahdollista!
Myös etätuki on mahdollinen sekä raskausaikana että synnytyksessä ja toki myös lapsivuodeaikana, ympäri maan.


Palveluihini kuuluu myös Hetidoulaus. Jos synnytyksen alettua huomaat tarvitsevasi lisätuen esimerkiksi puolison äkillisen sairastumisen vuoksi tai vaikka lasten sairastaessa niin ota rohkeasti yhteyttä. Voit tavoitella Hetidoulauksen suhteen mihin vuorokaudenaikaan tahansa! Tulen paikalle jos mitenkään pääsen.
Jos toivot tukeani synnytyksen käynnistelyn aikana, voit varata minut suoraan sairaalaan. Kysythän kuitenkin henkilökunnalta etukäteen suostumusta doulan vierailulle. Käynnistyksen aikana voin nostattaa luontaisia oksitosiinejasi vyöhyketerapian keinoin.
Doulaan myös sektiosynnytyksissä.

Toiveeni on, ettei kenenkään tarvitsisi synnyttää vailla riittävää tukea.

OPINNOT:

SERTIFIOITU DOULA (Suomen Doula-akatemia 2020-2021)
Muut opinnot:
. Lähihoitaja (2009)
. WHO:n Imestysohjaaja (2021)                                                        . Imetyksen syventävä koulutus Elonaskel (2023)        . Traumatisoitumisen kirjo raskaus- ja vauva-ajalla (2020)        .  Vyöhyketerapeuttinen koliikkivauvahieronta (2021)             . Saattohoitopassi THL (2021)           . Vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta Elonaskel (2021)    . Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta Elonaskel (2022 & 2023)                                                     . Äitiysliikuntavalmentaja (2022)     . Yrittäjyyden ammattitutkinto (2023)                                                   . Ravintovalmentaja (Trainer4you 2023) 

. Koulutettu hieroja (Pirkanmaan urheiluhierojakoulu 2023--)

 KOULUTTAUDUN JATKUVASTI LISÄÄ JOTTA VOISIN PALVELLA PERHEITÄ ENTISTÄ PAREMMIN JA KATTAVAMMIN.

Jos pohdit että olisinko minä sinulle sopiva doula niin voit varata minulta maksuttoman tutustumisen videotapaamisena tai voidaan sopia tutustumistapaaminen Sinulle sopivaan paikkaan hintaan 50€ / 60min. Doulasopimuksen syntyessä hyvitän tutustumistapaamisen hinnan laskusta.

(Hetidoulauksessa "Doulan tapaaminen"- hinnaston mukaan). 

Tutustumistapaamiseen voi ehdottomasti osallistua koko perhe! Otathan yhteyttä, mikäli pohdit doulaa synnytykseesi niin varmistellaan että kalenterissani on tilaa doulaukselle lasketun aikasi ympärillä sekä sovitaan aika tapaamiselle.